Türkiye'deki yabancı düşmanlığının son kurbanı İspanyol gazeteci oldu

Türkiye'deki yabancı düşmanlığının son kurbanı İspanyol gazeteci oldu

El Mundo gazetesinin Ortadoğu muhabiri Lluis Miquel Hurtado 3 Türk tarafından fiziki saldırıya uğradığını duyurdu.

El Mundo gazetesinin Ortadoğu muhabiri Lluis Miquel Hurtado, eşiyle yaşadığı İstanbul’da 3 Türk tarafından fiziki saldırıya uğradığını Twitter hesabından duyurdu.

Serbestiyet'in haberine göre Hurtado, 3 gencin 10 dakika boyunca eşiyle kendisini sözle taciz ettiğini, ardından eşinin üzerine yanan bir sigara izmariti attıklarını söyledi: “Üç Türk genci  bana İstanbul’da hayatımın dayağını attı. Beni tahrik etmek için on dakika boyunca uğraştılar ve sonunda 06 CLJ 556 plakalı bir arabadan karıma yanan bir sigara izmariti fırlattılar. İyiyiz. Hayran kaldığımız bu ülkeye duyduğumuz kırgınlığı anlatabilmek zor.”

Hurtado, yaşadığı saldırıyı anlattığı İngilizce paylaşımlarını gelen tepkiler üzerine silmek zorunda kaldığını da söyledi: “Dün geceki yabancı düşmanlığı saldırısı hakkında: İngilizce tweetleri sildim çünkü Türklerden gelen cevapların %70-80’i Suriyeli veya Afgan gibi göründüğümüz için saldırıya hak veriyordu veya beni CIA ajanı olmakla suçluyordu.”

Kendisini saldırıdan kurtaran Türklere de teşekkür eden Hurtado yaşananların  sebebinin Türkiye’de giderek yükselen yabancı düşmanlığı olduğunu da vurguladı: “Ekonominin kötüleşmesi ve Suriye ve Afgan göçü ile kültür çatışması birçok Türk’te yabancı düşmanlığı duygularını köpürtüyor. Muhalefet de bununla ilgili bir söylem kurdu, iktidarı yıpratıyor.”

Murtado saldırıdan bir gün sonra yaptığı paylaşımda ise kendisine Türklerden gelen geçmiş olsun çiçeğini paylaştı, ilk başta verdiği tepki nedeniyle de Türklerden özür dileyip Türkiye sevgisinden söz etti: “Bir şeyde ısrar etmek istiyorum: on yıldır yaşadığınız ve mantıksız şiddete maruz kaldığınız için kızgınlık hissetmek ve bunu ifade etmek insanidir. Ama Türkiye harika insanların yaşadığı bir yer, bize yardım edenler ya da saldırıyı öğrenir öğrenmez bana çiçek gönderenler gibi. Ne şiddet ne de yabancı düşmanlığı toplumların değil korkakların mirasıdır. Bu anlamsız davranış ve tutumları aydınlatan korkudan muaf hiçbir ülke yoktur. Dünyanın her yerinde kusurları büyütüyorlar. Çok fazla örnek var. İlk tepkim için özür dilerim.”

katki.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum