Japonya Hamas'a yaptırım uyguladı

Japonya Hamas'a yaptırım uyguladı

Japonya'nın İsrail'in saldırılarının hedefindeki Hamas'a yaptırım uyguladığı bildirildi.

Japonya, Hamas'ın üç üst düzey üyesine yaptırım uygulayacağını açıkladı.

Kabine Genel Sekreteri Yoshimasa Hayashi Salı günü yaptığı açıklamada, Tokyo'nun üç kişiye ait mal varlıklarını donduracağını ve ödemeler ile sermaye işlemlerine yaptırım uygulayacağını söyledi.

Hayashi, yaptırım uygulanan kişilerin Hamas'ın 7 Ekim'de İsrail'e düzenlediği saldırılara karıştıklarına ve gelecekte benzer saldırılar gerçekleştirmek üzere fon kullanabilecek konumda olduklarına inanıldığını belirtti.

Japonya Ekim ayında Hamas ile bağlantılı oldukları iddiasıyla dokuz kişi ve bir şirkete yaptırım uygulamıştı.

Öte yandan Japonya isim vermemesine rağmen İsrail, yaptırım uygulanan kişilerin Hamas'ın Gazze'deki lideri Yahya Sinvar, Kassam Tugayları Komutanı Muhammed Deyf ve Komutan Yardımcısı Mervan İsa olduğunu açıkladı.

İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"İsrail, Japon hükümetinin terör örgütü Hamas'ın üst düzey üyeleri Yahya Sinvar, Muhammed Deyf ve Mervan İsa'nın mal varlıklarını dondurma ve ödemeler ile finansal transferlere yaptırım uygulama kararını memnuniyetle karşılıyor. Japonya'ya terörle mücadele ve terörden arınmış bir dünya inşa etme konusundaki kararlılığı için teşekkür ediyoruz."

Japonya'nın Ortadoğu'da yakın müttefiki ABD ile ortak bir politika arayışında olduğu dikkat çekiyor. Bunun yanı sıra Japonya, enerji tedarikçisi olan Ortadoğu ülkelerinin tepkisini çekmemek için de hassas bir siyaset izlemeye çalışıyordu.

Kaynak: Mepa News

tg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
3 Yorum