Japonya'da 2008 yılında yedi kişiyi öldüren saldırgan idam edildi

Japonya'da 2008 yılında yedi kişiyi öldüren saldırgan idam edildi

Japonya'nın başkenti Tokyo'da 2008 yılında bir kalabalığa saldırı düzenleyip yedi kişinin ölümüne yol açan bir adam idam edildi.

14 yıl önce aracını kalabalığa doğru sürerek üç kişiyi, bıçaklı bir saldırı girişiminde bulunarak dört kişiyi öldüren 39 yaşındaki Tomohiro Kato'nun Tokyo Gözaltı Merkezi'nde asıldığı açıklandı.

Tokyo Bölge Mahkemesi "acımasız saldırının insanlık dışı olduğu" ifadesiyle 2011 yılında Kato hakkındaki idam kararını onamıştı.

Saldırıyı gerçekleştirdiğinde 25 yaşında olan Kato, polis tarafındna yakalanıp mahkemeye çıkarılmıştı. Kato mahkemede suçunu itiraf etmiş ve saldırının internette uğradığı siber zorbalık sebebiyle gerçekleştiğini savunmuştu.

Japonya böylece bu yılki ilk idamını gerçekleştirmiş oldu. Ülkede geçtiğimiz yıl aralık ayında üç kişi idam edilmişti. Şu anda yüzden fazla mahkumun da idam edilmeyi beklediği bildiriliyor.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.