Japonya'daki selde ölü sayısı 100'ü geçti

Japonya'daki selde ölü sayısı 100'ü geçti

Japonya'nın orta ve batı bölgelerinde etkili olan şiddetli yağışların yol açtığı sel felaketi ve toprak kaymaları yüzünden hayatını kaybedenlerin sayısı 100'ü geçti.

Sel sularının tehdit ettiği yerleşim yerlerinde kendilerinden haber alınamayanların sayısı en az 79'a çıkarken milyonlarca kişi evlerini terk etmek zorunda kaldı.

Enerji hatları ve içme suyu şebekelerindeki tahribat yüzünden yüz binlerce kişinin bu hizmetlerden mahrum durumda olduğu açıklandı.

Mazda, Daihatsu, Panasonic üretim tesislerinde bazı faaliyetlerini askıya aldı

Ülkenin önemli otomobil üreticilerinden Mazda ve Daihatsu ile elektronik ürün üreticisi Panasonic, üretim tesislerinde meydana gelen fiziksel hasar ya da enerji tedariki sorunları yüzünden bazı faaliyetlerini askıya almak zorunda kaldı.

Japonya'nın otomobil devi Mitsubishi sel felaketinin şirketin üretim stratejisini etkileyebileceğine dair bir açıklama yayınladı.

Meteoroloji yetkilileri ani yağışların ve fırtınanın etkisiyle yeni sel ve toprak kaymaları yaşanabileceği yönünde uyarıda bulundu.

Son 35 yılın en fazla can kaybına yol açan felaketin ardından Başbakan Şinzo Abe, bu hafta başlayacağı duyurulan Avrupa ve Ortadoğu ülkelerini kapsayacan bir dizi ziyareti iptal etti.

Japonya'da 1983 yılında aşırı yağışlar yüzünden meydana gelen sel felaketinde 117 kişi hayatını kaybetmişti.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.