Japonya'daki selde ölü sayısı 150'yi geçti

Japonya'daki selde ölü sayısı 150'yi geçti

Son 36 yılın en şiddetli sel faleketini yaşayan Japonya facianın ardından toparlanmaya çalışıyor. Ülkenin batısını vuran felakette 155 kişi öldü, 67 kişi kayıp.

j1.jpg

Japonya son 36 yılın en büyük sel felaketinin ardından toparlanmaya çalışıyor. Geçen hafta ülkenin batısında etkili olan şiddetli yağışların neden olduğu sel ve toprak kaymaları özellikle dik yamaçlarda yaşayan topluluklara büyük yıkım getirdi. Felakette ölenlerin sayısı 155'e yükselirken, hükümetin açıklamasına göre 67 kişi de kayıp.

[PAGE]

j2.jpg

Okayama bölgesinde iki nehir arasında yer alan Kuraşiki'de sel önleyici setlerin faciada yıkılması nedeniyle kentin dörtte biri su altında kalmıştı. En fazla ölümün yaşandığı yer ise Hiroşima ili oldu. Bölgede 1970'lerden beri evler dik yamaçlara inşa ediliyordu. Japonya hükümeti yardım ve altyapı çalışmaları için yaklaşık 4 milyarlık bir tutarı ayırdığını açıkladı. Gerekli görülmesi halinde ek bütçenin de dikkate alınacağı belirtildi.

[PAGE]

j3.jpg

Kuraşiki kentindeki Mabi kasabası sakinlerinden bazıları sel öncesinde tahliye uyarıları yapılmasına rağmen daha önce bu seviyede bir faleketi yaşamadıklarını anlattı. 
57 yaşındaki bir kasaba sakini Daha önce de tahliye uyarıları gördük ancak hiçbir şey olmadı. Bu sefer de aynı şekilde olacağını düşünmüştüm" dedi.

[PAGE]

j4.jpg

Bölgede hava düzelse de facianın etkileri sürüyor. Sel sonrası biriken molozların bir nehrin taşmasına yol açması nedeniyle Hiroşima'nın bir bölgesinde yaşayan yaklaşık 23 bin kişi için bugün de tahliye talimatı verildi.

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.