Kabil hükümeti: Afganistan'da İslam Emirliği'ne izin vermeyeceğiz

Kabil hükümeti: Afganistan'da İslam Emirliği'ne izin vermeyeceğiz

Kabil hükümetinin iki numaralı ismi Abdullah Abdullah, Taliban'ın 'Afganistan İslam Emirliği'nin geri dönüşünü kabul etmeyeceklerini söyledi.

Kabil hükümetinin iki numaralı ismi Abdullah Abdullah, Taliban'ın 'Afganistan İslam Emirliği'nin geri dönüşüne izin vermeyeceklerini ifade etti.

Geçtiğimiz gün yaptığı konuşmada Abdullah, şiddetin ülkeyi barışa götürmeyeceğini ve Afganların birlik olması gerektiğini dile getirdi. Abdullah, yabancı güçler çekildikten sonra Taliban'ın Afganlara 'İslam Emirliği'ni empoze etmesinin kabul edilemez olduğunu savundu.

Taliban, 1996-2001 yılları arasında Afganistan İslam Emirliği'ni ilan ederek ülkeyi yönetmişti.

Taliban operasyonlarına eleştiri

Abdullah, Taliban'ın sahadaki son operasyonlarını da eleştirdi. "Taliban'ın, belirli il ve ilçe merkezlerine baskı uygulayarak ve şiddeti kullanarak hedeflerine ulaşmaya çalışmasının yanlış olduğunu" savundu.

Taliban bu hafta içinde ülkenin güneyindeki Hilmend ilinde geniş çaplı bir saldırı düzenlemişti. Bu saldırılarda Taliban, Kabil hükümetinin barış görüşmeleri devam ederken ilerlediği bölgeleri geri almıştı.

Afganistan Devlet Başkanı ünvanıyla ülkeyi yöneten Eşref Gani'nin ardından Kabil hükümetinin en güçlü ismi olan Abdullah, aynı zamanda ülkede eski Kuzey İttifakı ve Cemiyet-i İslami'ye bağlı grupların da en önemli lideri konumunda.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum