ABD'ye ait C-17 Kandahar'a acil iniş yaptı

ABD'ye ait C-17 Kandahar'a acil iniş yaptı

Afganistan'ın Kandahar vilayetinde ABD'ye ait C-17 tipi kargo uçağının acil iniş gerçekleştirdiği bildirildi.

Afganistan'ın güneyindeki Kandahar vilayetinde ABD'ye ait C-17 Globemaster askeri tipi kargo uçağının acil iniş gerçekleştirdiği bildirildi.

ABD güçlerinin Taliban ile imzalanan anlaşma çerçevesinde Afganistan'dan çekilmesi kapsamında artan kargo uçağı hareketliliği sürerken Kandahar Hava Üssü'nde bu sabah saatlerinde hareketli dakikalar yaşandı.

Bölge kaynakları tarafından edinilen bilgilere göre, sabah erken saatlerde ABD'ye ait C-17 tipi kargo uçağı Kandahar Hava Üssü'ne acil iniş yaptı. Bazı Afgan haber kaynakları ABD'ye ait uçağı Kandahar'daki üsse iniş yaptığı esnada "düştüğünü" ifade ederken, ABD kaynaklarınca yapılan açıklamada bunun "acil bir iniş" olduğu aktarıldı.

Afganistan'daki ABD güçlerinin sözcüsü Sonny Leggett tarafından sosyal medya hesabında paylaşılan mesajda, C-17 Globemaster tipi uçağın sabah saatlerinde Kandahar Hava Üssü'ne acil iniş yaptığı ifade edildi.

Sözcünün açıklamasında, olayda düşman müdahalesinin bulunmadığı belirtilirken, inişten kaynaklı herhangi bir yaralanma olmadığı ve soruşturmanın devam ettiği de aktarıldı.

Olayın ardından Kandahar Hava Üssü, sivil uçuşlara kapatıldı. Askeri uçuşlar ise devam ediyor.

Kaynak: Mepa News

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.