ABD Afganistan'da hava saldırılarına devam ediyor

ABD Afganistan'da hava saldırılarına devam ediyor

ABD savaş uçakları Afganistan'ın güney kesiminde hava saldırıları düzenledi.

ABD savaş uçakları Afganistan'ın güney kesiminde hava saldırıları düzenledi.

Yerel kaynakların aktardığı bilgilere göre ABD,  10 Aralık tarihinde ülkenin güneyindeki Kandahar iline bağlı Zari ilçesinin Laku Helo bölgesinde hava saldırısı gerçekleştirdi.

Bölge kaynakları, çatışma bölgesinden uzak bir noktada bulunan yerleşimlere düzenlenen saldırıda sivillerden ölen ve yaralananlar olduğunu ifade etti.

Zari ilçesinin konumu:

Afganistan'daki ABD birliklerinin sözcüsü Sonny Leggett bölgede saldırı düzenlediklerini doğrularken, sivillerin hedef alınmadığını öne sürdü.

Leggett tarafından sosyal medya üzerinden yapılan açıklamada, Kabil hükümetinin askeri noktalarını hedef alan Taliban mensuplarının vurulduğu, saldırının Doha Anlaşması ile uyum içerisinde olduğu öne sürüldü.

Taliban ise yaptığı açıklamada, saldırıda en az 10 sivilin yaşamını yitirdiğini belirterek, ABD'nin iddialarının gerçeği yansıtmadığını ifade etti.

Taliban'ın açıklamasında "Böylesi sorumsuz eylemlerin devamı, mücahitlerin karşılık vermesine sebep olabilir. Bunun sorumluluğu tamamen ABD'ye aittir." ifadelerine yer verildi.

Son dönemde ABD'nin ülke genelinde hava saldırılarını artırdığı göze çarparken, bu durumun barış sürecini olumsuz etkilemesinden endişe ediliyor.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.