ABD Afganistan'da Taliban'a hava saldırısı düzenledi

ABD Afganistan'da Taliban'a hava saldırısı düzenledi

ABD sava uçakları Afganistan'ın güneyinde Taliban'a yönelik bir hava saldırısı gerçekleştirdi.

ABD Afganistan'ın güneyinde Taliban'ı vurdu.

ABD'ye ait savaş uçakları ülkenin güney kesiminde yer alan Hilmend ilinin Nehr-i Sirac ilçesinde Taliban'a yönelik bir hava saldırısı düzenledi.

Saldırıya dair açıklama Afganistan'daki ABD güçlerinin sözcüsü Albay Sonny Leggett tarafından sosyal medya üzerinden yapıldı.

Açıklamada bölgede Kabil hükümeti güçlerine saldırı düzenleyen Taliban mensuplarının vurulduğu, saldırının savunma amaçlı bir saldırı olduğu ve 11 gündür ilk kez Taliban'a yönelik bir saldırı gerçekleştirildiği belirtildi.

Taliban'ın sadece dün Hilmend genelinde Kabil hükümeti birliklerine 43 saldırı düzenlediğini belirten Leggett, Kabil hükümeti güçlerini korumaya devam edeceklerini vurguladı.

Taliban ile ABD arasında 29 Şubat'ta Katar'ın başkenti Doha'da anlaşma imzalanmıştı.

Anlaşma kapsamında ABD güçlerinin Afganistan'ı terk etmesi kararlaştırılmış, ABD ile Taliban arasında karşılıklı saldırıların durdurulacağı belirtilmişti. Taliban yabancı güçlerin çekilmesi süresince yabancı güçlere saldırı olmayacağını ancak Kabil hükümeti güçlerine yönelik saldırıların devam edeceğini vurguluyordu.

ABD hava saldırısının imzalanan anlaşmanın uygulanma sürecini etkileyip etkilemeyeceği merak konusu.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.