ABD uçakları Afganistan'da sivilleri bombaladı: En az 15 ölü

ABD uçakları Afganistan'da sivilleri bombaladı: En az 15 ölü

ABD savaş uçakları Afganistan'ın güney kesiminde sivil alanlara yönelik hava saldırıları düzenledi.

ABD savaş uçakları Afganistan'ın güney kesiminde sivil alanlara yönelik hava saldırıları düzenledi.

Yerel kaynakların aktardığı bilgilere göre ABD'ye ait savaş uçakları geçtiğimiz gün gece saatlerinde Hilmend ilinin Nad Ali ilçesini hedef aldı. Düzenlenen saldırıda sivil evlerin yanı sıra Taliban'a ait bir merkezin de vurulduğu ifade edildi.

ABD savaş uçakları önce bir evi vururken, kısa bir süre sonra vurulan evdekileri kurtarmak için bölgeye toplanan sivilleri 7 ayrı hava saldırısıyla hedef aldı.

Saldırıda en az 15 sivilin öldüğü, 3 sivilin de yaralandığı ifade edildi. Bombalanan bölgelerde ağır hasar oluştu.

Taliban'dan açıklama

Saldırı sonrasında açıklamada bulunan Taliban, saldırıda aralarında az sayıda Taliban mensubunun da olduğu 18 kişinin öldüğünü ifade etti.

Taliban, saldırının cephe hatlarından uzaktaki bir yerleşime düzenlendiğini vurgulayarak, ABD'nin düzenlediği saldırıların Doha Anlaşması'nı ihlal ettiğini belirtti.

Taliban, bu tarz saldırıların karşılık bulabileceğinin ve tansiyonu yükseltebileceğinin altını çizdi.

ABD teyit etti

Afganistan'daki ABD birliklerinin sözcüsü Sonny Leggett bölgede 2 gün önce saldırı düzenlediklerini doğrulayarak, saldırıda Kabil hükümeti güçlerini hedef alan Taliban üyelerinin vurulduğunu öne sürdü.

Leggett Doha Anlaşması'nı ihlal etmediklerini ifade ederek, sivil kayıplarına dair bilgilerin soruşturulacağını söyledi.

ABD ile Taliban arasında 29 Şubat 2020 tarihinde imzalanan anlaşmayla ABD ülkedeki hava saldırılarını durdurmuş, ülkeden çekilmeye başlamıştı.

ABD'nin anlaşmaya göre 2021 yılının Mayıs ayına kadar Afganistan'dan çekilmesi gerekiyor.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.