Kabil hükümeti Kandahar'da düğün konvoyunu vurdu

Kabil hükümeti Kandahar'da düğün konvoyunu vurdu

Afganistan'da ABD destekli Kabil hükümeti düğün konvoyundaki araçları hedef aldı.

Afganistan'da ABD destekli Kabil hükümeti düğün konvoyundaki araçları hedef aldı.

Ülkenin güneyindeki Kandahar iline bağlı Maruf ilçesinde Kabil hükümeti güçlerine ait hava araçları tarafından düzenlenen sadırıda en az 5 kişi öldü 10'dan fazla kişi de yaralandı.

ABD destekli hükümet güçlerine bağlı kaynaklar tarafından yapılan açıklamada, düğün konvoyunun hedef alındığı bilgisi doğrulanırken, Taliban güçlerinin 'bu konvoyun içine sızdığı' öne sürüldü.

Yerel kaynaklar ise hava saldırısında ölen kişilerin tamamının sivil olduğunu, düğün sebebiyle konvoyda bulunduklarını ifade ediyor.

ABD tarafından hibe edilen hava araçlarıyla kurulan Kabil hükümetine bağlı hava kuvvetleri geçtiğimiz dönemde de ülkenin kuzeyindeki Kunduz ilinde bir medreseyi hedef almış çoğu çocuk 100'den fazla sivil saldırıda ölmüş ve yaralanmıştı.

Afganistan'ın güneyindeki Kandahar ilinde son dönemde Taliban saldırılarında artış yaşanmış durumda. Bölge, ülkede savaşan taraflar için oldukça stratejik ve sembolik bir öneme sahip.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.