Kabil hükümetinden itiraf: Taliban etkinliği artıyor

Kabil hükümetinden itiraf: Taliban etkinliği artıyor

Kabil hükümeti İçişleri Bakanlığı, Afganistan'da Taliban etkinliğinin yükselişte olduğunu açıkladı.

Taliban'ın başlattığı bahar saldırıları sürerken ülkede çatışma ortamı her geçen gün genişliyor. Taliban etkinlik alanını ve düzenlediği saldırıları artırma eğiliminde.

"14 vilayette saldırılar"

Her ne kadar ABD ülkedeki Taliban varlığının azaldığı iddiasında bulunsa da, gerek bağımsız kaynaklardan gelen haberler, gerekse Kabil hükümetinin açıklamaları bunun tersini gösterir nitelikte.

Kabil hükümetine bağlı İçişleri Bakanlığı'nın geçtiğimiz Pazar günü yaptığı açıklamada, Taliban'ın 14 vilayette önceden planlanmış saldırılara devam ettiği, bu saldırılara karşı koyma amacıyla ek polis ve komando birliklerinin cephe hattına kaydırıldığı kaydedildi.

"Günde ortalama 50 kayıp"

İçişleri Bakanlığı sözcüsü Necip Daniş, yaptığı açıklamada "Bu yıl düşman faaliyetleri geçtiğimiz yıllara kıyasla artmış durumda. Operasyonlarımızın sayısı aynı zamanda gösteriyor ki bu yıl maalesef kayıplarımızın sayısı da arttı." ifadesini kullandı.

Kabil hükümetine yakınlığıyla bilinen TOLO News'in İçişlerine bağlı güvenlik kaynaklarına dayandırdığı bilgiye göre, hükümet birlikleri günde ortalama 50 ölü ve yaralı kayıp veriyor.

Her ne kadar ABD ordusu ülkedeki güvenlik durumunu kontrol altında olarak nitelese de, bağımsız kaynaklar Taliban'ın kontrol alanını genişlettiğini ifade ediyor. Long War Journal'e göre Afganistan'ın yüzde 60'ında Taliban ya doğrudan kontrol sahibi yahut hükümetle kontrol konusunda çekişmeli durumda.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.