Taliban: Barış iddiaları başarısızlığını örtmek isteyen ABD'nin yalanı

Taliban: Barış iddiaları başarısızlığını örtmek isteyen ABD'nin yalanı

Taliban sözcüsü, ABD'nin Afganistan'daki birliklerini komutanı General Nicholson'un barış görüşmeleri iddiasına yanıt verdi.

Afganistan'daki NATO misyonunun ve ABD güçlerinin komutanı olan General Nicholson, geçtiğimiz gün Kabil'den telekonferans yoluyla Pentagon'daki gazetecilere açıklamalarda bulunmuştu.

"Yeni Afganistan stratejisi başarılı"

Trump tarafından ilan edilen ABD'nin yeni Güney Asya stratejinin üzerinden 6 ay geçmiş durumda. General Nicholson, gazetecilere yaptığı açıklamalarda bu stratejinin başarılı olduğunu, Taliban'ın barış masasına çekilebileceğini ifade etmişti. Bilindiği gibi ABD'nin yeni Güney Asya stratejisinin Afganistan ayağı, bölgede askeri faaliyetlerin ve diyalog sürecinin hızlandırılmasını kapsıyordu.

"Nicholson yalan söylüyor"

Ancak her ne kadar ABD bu stratejinin başarılı olduğunu öne sürse de ülkede Taliban etkinliği sürekli bir artış grafiği izliyor. Taliban sözcüsü Zebihullah Mücahid de, grubun internet sitesi vasıtasıyla yayınladığı açıklamada Nicholson'ın açıklamalarına değindi.

Taliban sözcüsü, ABD'li generalin iddialarını yalanlarken, grubun barış görüşmelerine dair tutumunu birçok defa açıkladığına, bu tutumda gizli hamlelere yer olmadığına vurgu yaptı.

"Amaç medyayı meşgul etmek"

Taliban, General Nicholson'ın, grubun Kabil hükümeti ile gizli barış görüşmeleri yürüttüğüne dair iddiaları "kategorik olarak" reddetti ve bu açıklamanın başarısızlığı örtme girişimi olduğunu öne sürdü: "Amerikalı General Nicholson bu tür uydurma açıklamaları, dikkati başarısızlıklarından dağıtmak ve Washington medyasını, Trump'ın başarısız Afganistan politikasını Amerikan halkına ifşa etmek yerine yanlış iddialarla meşgul etmek için yapıyor."

Grup birçok defa gizli barış görüşmelerine katılmayacağını, barış için şartlarının yabancı güçlerin ülkeden çekilmesi ve İslam hukukunun ülkede tatbik edilmesi olduğunu vurgulamıştı.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.