Kabil hükümetinin 'Taliban' bahanesi: Sivilleri onlar vurdu

Kabil hükümetinin 'Taliban' bahanesi: Sivilleri onlar vurdu

Afganistan Savunma Bakanlığı, Kunduz'daki katliamla ilgili çarpıcı bir açıklamada bulundu.

Afganistan Savunma Bakanlığı, Kunduz'daki katliamla ilgili çarpıcı bir açıklamada bulundu.

ABD destekli Kabil hükümetine bağlı Savunma Bakanlığı tarafından geçtiğimiz saatlerde yapılan açıklamada, Kunduz'da çoğu çocuk en az 100 kişinin öldüğü hava saldırısında Taliban'ın suçlu olduğu öne sürüldü.

Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Medreseye düzenlenen hava saldırısı sonrası Taliban sivillerin üzerine ateş açtı" ifadesi kullanıldı.

Görgü tanıklarına göre böyle bir durum söz konusu değil

Hava saldırısının düzenlendiği sırada olay yerinde bulunan görgü tanıklarının ifadelerine göre, medresedeki tören başladığı sırada Afgan hava kuvvetlerine ait savaş uçakları bölgede uçuş yapmaya başladı.

Kısa süreli uçuşların ardından büyük çoğunluğu çocuklardan oluşan kalabalığın üzerine bomba atan savaş uçakları, sivillerin kaçışı sırasında birkaç bombayla daha kalabalığı hedef almayı sürdürdü.

Geçtiğimiz Pazartesi günü ülkenin kuzeyindeki Kunduz iline bağlı Deşt-i Arçi ilçesinde bir medreseye Afgan hava kuvvetlerine ait A-29 tipi savaş uçaklarıyla düzenlenen saldırıda çoğu çocuk en az 100 sivil yaşamını yitirmişti.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum