Kadirov: Rus toprağı olan Doğu Almanya'yı geri almalıyız

Kadirov: Rus toprağı olan Doğu Almanya'yı geri almalıyız

Rusya yanlısı Çeçen lider Ramazan Kadirov, Rus askerlerin 1990'larda Doğu Almanya'dan çekilmesinin bir hata olduğunu ve bu hatadan dönülmesi gerektiğini vurguladı.

Rus yanlısı Çeçen lider Ramazan Kadirov, Doğu Almanya'nın kendilerine ait olduğunu söyledi.

Bild'in haberine göre, Kadirov, Rus devlet televizyonu Rossiya-1'e yaptığı açıklamada, Rus askerlerin 1990'ların başında Doğu Almanya'dan çekilmesinin bir hata olduğunu söyledi.

Doğu Almanya için "Bizim topraklarımız" diyen Kadirov, Rus ordusunun buraya tekrar dönmesi gerektiğini belirtti.

Rus yanlısı Çeçenistan lideri Kadirov ayrıca "Almanya Başbakanı Olaf Scholz'un Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le görüştüğünde daha yumuşak bir tavra sahip olduğunu ancak bu durumun bir dönem sonra tersine döndüğünü" söyleyerek "Scholz'un yüzüne bir yumruk darbesi indirilmesi gerektiğini" ifade etti.

2. Dünya Savaşı'nda Nazi Almanya'sını mağlup eden Sovyetler Birliği, Almanya'nın doğusunu kontrol altına almıştı. Sovyetler Birliği; ABD, İngiltere, Fransa gibi müttefik devletler ile birlikte Nazi Almanya'sını ortadan kaldırmış, bu devletler Alman topraklarını kendi aralarında hakimiyet alanlarına ayırmıştı. Doğu Almanya ve Doğu Berlin Ruslara, Batı Almanya ve Batı Berlin ise müttefiklere bırakılmıştı.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.