Kadirov'un 'deprem bölgesine yardım' propagandası başarısız oldu

Kadirov'un 'deprem bölgesine yardım' propagandası başarısız oldu

Rusya'ya bağlı Çeçenistan'ın lideri Ramazan Kadirov'un Türkiye'deki deprem bölgelerine Çeçenler tarafından gönderilen yardımları kendisi yapıyormuş gibi göstermesi tepkilere neden oldu.

Rusya kontrolündeki Çeçenistan'ın lideri Ramazan Kadirov'un Türkiye'de deprem bölgelerinde yürütmek istediği propaganda çalışması bölgedeki yerel halk tarafından büyük bir hoşnutsuzlukla karşılandı.

Edinilen bilgilere göre, Çeçenistan'dan Türkiye'de yaşanan depremin merkez üssü olan Kahramanmaraş'a insani yardım götüren bir grup Çeçen yetkili, burada Ramazan Kadirov'u öven propaganda çalışması yapma girişiminde bulundu.

Kadirov'a yakın isimlerin özellikle Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesine bağlı Çardak köyünde propaganda çalışmasu yürütmeye çalıştıkları bildirildi. Afet bölgesine ulaşıldığında ekip yardım tırlarına Ramazan Kadirov'un posterini astı.

Ancak deprem bölgesindeki Türkiyeli Çeçenler, bu girişime sert tepki gösterdi.

Türkiye'deki Çeçen diasporası, söz konusu insani yardımın Çeçenistan'daki sivil halk tarafından toplandığının ve Kadirov ve çevresinin bu yardımla bir ilgisinin olmadığını ifade ediyor.

Yerel kaynaklar, Çeçenistan'dan deprem bölgesine insani yardım taşıyan bir kamyonun 15 Şubat günü Çardak köyüne geldiğini bildirdi.

Türkiye'de yaşayan bir grup Çeçen genç tarafından kurulan "Vaynakh Gençlik Birliği" tarafından yapılan bir açıklama, ülkedeki Çeçen diasporasının söz konusu propaganda girişimine itibar etmediğini ifade ediyor. 

Açıklamada "Çeçenistan'dan gelen insani yardımların bu tür bir siyasi amaçlara alet edilmesini kınıyoruz." denilerek Kadirov'a yakın isimlerin böylesi bir afet döneminde siyasi propaganda çabası içerisinde olması sert bir dille kınandı.

Yine açıklamada, bu tür eylemlerin "daha önce benzeri görülmemiş ve saygısızca bir davranış" olduğu da ifade edildi.

Rus-Kafkas savaşlarının 19. yüzyılda sona ermesinin ardından çok sayıda Çeçen, Osmanlı İmparatorluğu topraklarına göç etmişti. Bu dönemde bölgeye göçen Çeçenlerin torunları halen Türkiye'nin Kahramanmaraş, Sivas ve Muş gibi vilayetlerde yerleşik halde.

Kaynak: Mepa News

whtspp.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.