Kamerun ordusundan eşi görülmemiş infaz

Kamerun ordusundan eşi görülmemiş infaz

Kamerun ordu güçleri tarafından kaydedildiği belirtilen görüntülerde ordu güçlerinin bir köyde sivilleri infaz ettiği görülüyor.

Kamerun ordu güçleri tarafından kaydedildiği belirtilen görüntülerde askerlerin Nijerya sınırındaki bir köyde sivilleri infaz ettiği görülüyor.

Sosyal medya ağlarında yayınlanan görüntülerde, Kamerun ordu birlikleri tarafından Nijerya sınırındaki köylerde düzenlenen baskınlarda 2 kadının çocuklarıyla birlikte infaz edildiği görülüyor.

Baskın yapılan köyün ortasında gerçekleştirilen infazda iki kadın yanlarındaki çocuklarla birlikte infaz ediliyor.

Görüntüler sosyal medyada büyük infial uyandırırken, Kamerun ordusu infazlarla ilgili tatmin edici bir açıklama yapmış değil. İnfazlarla ilgili ordu kaynaklarından yapılan açıklamalarda görüntülerin "sahte" olabileceği iddia edildi.

Kamerun ordusuna bağlı silahlı güçlerin Nijerya sınırında bulunan köylere yönelik "Boko Haram tehdidi" sebebiyle daha önceden de baskın ve infazlar gerçekleştirdiği biliniyor.

Kamerun ordusu ABD tarafından destekleniyor

"Boko Haram grubuna karşı mücadelesinde" Kamerun ordusuna destek veren ABD geçtiğimiz senelerde ülkeye 300 kadar askerini göndermişti.

Öte yandan FBI'ın da Kamerun güvenlik güçlerine askeri eğitim verdiği biliniyor.

İşte o görüntüler:

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
3 Yorum