Kamerun'da heyelan: 26'sı çocuk 42 kişi öldü

Kamerun'da heyelan: 26'sı çocuk 42 kişi öldü

Kamerun'da aşırı yağışların yol açtığı toprak kayması nedeniyle 26'sı çocuk en az 42 kişi hayatını kaybetti.

Batı Afrika ülkesi Kamerun'un batısında bulunan dağlık Bafoussam şehrinde, yerel saatle 22.00 civarında yaşanan toprak kayması nedeniyle, birçok ev ve yerleşim yeri toprak altında kalırken, çok sayıda kişinin de kaybolduğu bildirildi. Aşırı yağışların neden olduğu heyelanda 26'sı çocuk en az 42 kişi yaşamını yitirdi.

Olay sonrası arama kurtarma ekipleri geceyi bölgede geçirdi. Kayıp kişilerin toprak altında olduğu sanılıyor ve ölü sayısının artmasından endişe ediliyor.

Geçtiğimiz günlerde Kamerun'un komşusu Orta Afrika Cumhuriyeti'nde 30 bin kişi, aşırı yükselen sel suları sebebiyle evlerini terk etmek zorunda kalmıştı.

Ekvator enleminin hemen kuzeyinde bulunan Kamerun'da tropikal iklim nedeniyle yılın bu mevsiminde aşırı yağışlar görülüyor.

UNICEF verilerine göre geçtiğimiz hafta Kamerun ile aynı enlemde yer alan Güney Sudan'daki aşırı yağışlar ve sel baskınlarının zarar verdiği yollar sebebiyle yaklaşık 1 milyon kişiye gıda ve temiz su temininde büyük zorluklar yaşanıyor.

wp-005.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.