Kamerun'da canlı bomba saldırısı: En az 29 yaralı

Kamerun'da canlı bomba saldırısı: En az 29 yaralı

Kamerun'un kuzey bölgesinde bir canlı bomba saldırısı gerçekleştirildi.

Güvenlik kaynaklarının aktardığına göre Boko Haram'ın sık sık saldırı düzenlediği Kamerun'un kuzeyinde gerçekleştirilen bombalı saldırı sonucu en az 29 kişi yaralandı.

Kimliğinin gizli kalması şartıyla konuşan yerel bir güvenlik yetkilisi, Nijerya sınırında bulunan Amchide kasabısında bu sabah bir kadının üzerindeki patlayıcı düzeneği infilak ettirdiğini ve saldırıda 29 kişinin yaralandığını belirtti.

Nijerya sınırındaki bölgede Boko Haram'ın benzeri saldırıları sıklıkla gerçekleştirdiği biliniyor.

Geçtiğimiz yıllarda IŞİD'e katılan örgütte bir liderlik krizi yaşanmıştı. Eski lider Ebubekir Şekau'ya bağlı kalan grup daha çok sivil salanlara yönelik saldırılara yönelirken, Ebu Musab el Barnavi adlı lidere bağlı kalan kısım ise askeri hedeflere ağırlık veriyordu. Kamerun'daki saldırının sivilleri hedef aldığı ve Şekau'ya bağlı yapı tarafından gerçekleştirildiği ifade ediliyor.

Saldırının gerçekleştirildiği Amchide'nin konumu:

Son aylarda, saldırının gerçekleştirildiği yerleşimin kuzeyindeki Çad Gölü bölgesine çatışmalar oldukça artmış durumda. Devam eden çatışmalar nedeniyle en az 2 milyon kişinin bölgeden göç etmek zorunda kaldığı aktarılıyor.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.