IŞİD Nijerya ordusuna saldırdı: 40'tan fazla ölü

IŞİD Nijerya ordusuna saldırdı: 40'tan fazla ölü

IŞİD'in Nijerya ordusuna düzenlediği saldırıda çok sayıda asker öldürüldü ve yaralandı.

IŞİD'in Nijerya ordusunda düzenlediği saldırıda çok sayıda asker öldürüldü ve yaralandı. Ülkenin kuzeydoğusunda düzenlenen saldırıda birçok askeri aracın da tahrip edildiği öne sürüldü.

IŞİD tarafından yapılan açıklamada, IŞİD mensuplarının Nijerya ordusuna yönelik saldırısında Nijerya ordusundan 42 askerin öldüğü ve birçok zırhlı aracın da hasar gördüğü belirtildi.

Çad Gölü'nün konumu:

IŞİD'e bağlı Amak Ajansı, Çad Gölü yakınlarındaki Mitli'de yer alan ordu mevzilerine akşam saatlerinde saldırı başlatıldığını, çok sayıda silah ve mühimmatın ele geçirildiğini, saldırının gerçekleştirildiği askeri merkezin de ateşe verildiğini iddia etti.

Nijerya'da ikinci bir saldırıda da Maiduguri şehri yakınındaki Miynuk yerleşimi hedef alındı.

Miynuk'taki Nijerya ordusu mevzilerine iki gün önce düzenlenen IŞİD saldırısında 2 asker öldürülürken bazı askerler yaralandı. IŞİD bazı askeri araçları tahrip ederken askerlerin silahlarını da ele geçirdi.

Maiduguri'nin konumu:

IŞİD'in Çad Gölü bölgesinde oldukça aktif olduğu ve Nijerya başta olmak üzere komşu ülkelerde de faaliyet gösterdiği biliniyor.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.