Kanada'da bir camide altı Müslümanı öldüren saldırgana müebbet

Kanada'da bir camide altı Müslümanı öldüren saldırgana müebbet

Kanada'nın Quebec kentinde 2017'de bir camiye silahlı saldırı düzenleyip altı kişiyi öldürmekten suçlu bulunan 29 yaşındaki Alexandre Bissonnette ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

Mahkemenin kararına göre, Alexandre Bissonnette 40 yıl sonra şartlı tahliye talebinde bulunabilecek.

Savcılık Bissonnette için 150 yıl hapis talep etmişti. Mahkeme bu yönde karar verseydi, bu ülke tarihinde şimdiye kadar bir kişiye verilmiş en ağır ceza olacaktı.

Yargıç Francois Huot kararı açıklarken, "ceza intikama dönüşmemeli' dedi.

Kanada'da birinci dereceden cinayetler, 25 yıl sonra şartlı tahliye için başvuru yapma hakkıyla müebbet hapisle cezalandırılıyor.

Bissonnette, 29 Ocak 2017 akşamı yatsı namazı sırasında Quebec İslami Kültür Merkezi'ne girerek cemaati taramıştı. Olayda altı kişi hayatını kaybetmiş, beş kişi de yaralanmıştı. Yaralılardan Aymen Derbali saldırı sonrasında felç olmuştu.

"İslam düşmanı değilim"

Duruşmada İslam düşmanı olduğunu öne süren Bissonnette, yaptıklarından utandığını belirtmişti.

Saldırı sonrası felç olan Derbali, duruşmayı izleyen gazetecilere, saldırıdan kurtulanların verilen cezadan düş kırıklığına uğradığını söyledi.

Kanada toplumunu sarsan saldırı sonrası İslamofobi tartışmaları yeniden alevlenmişti

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.