Kanada'da Katolik kiliselerine 'intikam' saldırıları

Kanada'da Katolik kiliselerine 'intikam' saldırıları

Kanada'da yerli çocuklarına karşı işlenen suç ve cinayetlerdeki rolünün ortaya çıkması üzerine Katolik kiliselerine saldırılar başladı.

Kanada'da Katolik kiliselerinin yerli çocuklarının katledilmesinde büyük rol oynadığının ortaya çıkmasının ardından ülkede bu kiliselere yönelik saldırılar başladı.

Bazı saldırıların kiliselere boya atılması ve duvarlarına kilise aleyhine yazılar yazılması şeklinde gerçekleşirken bazı saldırıların kiliselerin camlarının kırılması, yakılması gibi fiziki zarar verme şeklinde gerçekleştiği belirtiliyor.

Kanada'da nüfusun yüzde 36'sı katolik

Kanada'da en büyük dini grup olan katoliklerin ülke nüfusuna oranının yaklaşık yüzde 36 olduğu tahmin ediliyor.

Ailelerinden zorla alıkonulan en az 150 bin yerli çocuk

İlki 1840'ta Katolik Kilisesi tarafından Kanada hükümeti adına açılan ve sonuncusu 1997'de kapatılan yatılı kilise okulları, 150 binden fazla yerli çocuğun ailelerinden zorla koparılarak alıkonulduğu yerler olarak tarihe geçti.

Kanada'da beyaz çoğunluğun hakim olduğu topluluklara entegre edilmek için zorla ailelerinden ve kültürlerinden uzaklaştırılan çocukların büyük kısmının kötü muameleye maruz kaldığı, açlık ve soğuğun yanı sıra cinsel ve fiziksel tacize uğradığı, hatta bazı çocuklar üzerinde tıbbi deneyler yapıldığının belirlendiği, yüzlerce çocuğun öldürüldüğü ortaya çıkmıştı.

Kaynak: Mepa News

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.