Kanada'da Müslüman kadınlara yönelik saldırılar artıyor

Kanada'da Müslüman kadınlara yönelik saldırılar artıyor

Kanada'nın Edmonton şehrinde son dönemde ırkçı ve İslam karşıtlarının saldırıları nedeniyle Müslüman kadınlar sokağa çıkamaz hale geldi.

Kanada'nın orta kesiminde yer alan Alberta eyaletinin merkezi Edmonton şehrinde son dönemde Müslümanlara yönelik saldırılardaki artış dikkat çekiyor.

Nüfusun yüzde 8'i Müslüman

Yaklaşık 1 milyon nüfusuyla ülkenin en büyük şehirlerinden biri olan Edmonton aynı zamanda Kanada'nın göçmen nüfusun en yoğun olduğu şehirlerinin başında geliyor. Edmonton nüfusunun yaklaşık yüzde 8'inin Müslümanlardan oluştuğu bildiriliyor.

Yalnız Müslüman kadınları hedef alıyorlar

Edmonton'da son dönemde Irkçı ve İslam karşıtlarının artan saldırıları nedeniyle burada yaşayan Müslümanlar oldukça tedirgin durumda. Saldırıların yalnız başına dışarıda olan Müslüman kadınlara karşı yoğunlaştığı, siyahi Müslümanların daha çok hedef alındığı belirtiliyor. 

Bu sebeplerle özellikle Edmonton'daki Somalili kadınlar yalnız başlarına en küçük ihtiyaçları için bile sokağa çıkamaz hale gelmiş durumdular. 

Edmonton'da yaşayan Somalili kadın Dunya Nur, medyaya yaptığı açıklamada, alışveriş yaptıkları esnada teyzesiyle Somali dilinde telefonda konuştuğu an dükkanda bulunan bir adamın kendisine sert biçimde "İngilizce konuş" diye bağırmasından, dükkandan çıkmak istediğinde de aynı adamın çıkış yolunu kapatarak çıkmasına engel olmasından şikayet etti.

"Bıçaklı kişiler Müslüman kadınları kovalıyor, başörtülerine saldırılıyor"

Edmonton'da Müslümanları ve özellikle Müslüman kadınları hedef alan bazı saldırılar ise çok daha ileri boyutlarda. Bazı Müslüman kadınlar sokaklarda bıçaklı kişilerce kovalandıklarını, darp edildiklerini, başörtülerinin çıkarılmaya çalıştığını belirtiyorlar.

"Güvenlik güçleri saldırılara seyirci kalıyor"

Edmonton'daki saldırıların artmasından şikayetçi olan Müslümanlar güvenlik güçlerini saldırılara seyirci kalmakla suçluyorlar.

Saldırıların altında yatan asıl nedenin Edmonton'un Müslümanlarca ele geçirileceğine dair şehirde yayılan propaganda ve Müslümanlara karşı nefret söylemli hedefleştirme olduğunu belirtiyorlar.

Edmonton'da yaşayan Müslümanlar bu tarz kışkırtmalara karşı da resmi makamların seyirci kaldığını belirtiyorlar.

Sayıları toplamda 80 bini aşan Edmonton Müslümanları artan saldırılara karşı kadınların tek başlarına sokağa çıkmaması ve şehirdeki Müslümanların organize tedbirler alması çağrısında bulundu.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.