Kanada'ya ait askeri helikopter Yunanistan'da düştü

Kanada'ya ait askeri helikopter Yunanistan'da düştü

Milli Savunma Bakanlığı, İyon Denizi'ne düşen Kanada'ya ait helikopter için arama-kurtarma çalışması başlatıldığını duyurdu

NATO bünyesinde görev yapan Kanada'ya ait helikopter İyon Denizi’nde düştü.

Yunan devlet televizyonu ERT, Kefalonya Adası’nın batısında düştüğünü belirttiği helikopterin mürettebatını arama kurtarma çalışmaları için bölgeye bir Türk ve bir İtalyan fırkateyninin hareket ettiğini açıkladı.

3 ya da 6 kişilik mürettebatı bulunduğu tahmin edilen helikopterin Kanada’ya ait Fredericton isimli fırkateynden havalandıktan sonra radarlardan kaybolduğu bildirildi.

Milli Savunma Bakanlığı'ndan açıklama

Milli Savunma Bakanlığı'nın Twitter hesabından yapılan açıklamada, "NATO Daimi Deniz Görev Grubu-2'de (SNMG-2) görevli Kanada'ya ait Frederıcton Fırkateyni'nin helikopteri, dün akşam saat 20.00'de İyon Denizi'ne düştü. SNMG-2'de görevli bulunan TCG Salihreis Fırkateyni'miz ile İtalyan Fasan Fırkateyni, düşen helikopteri ve mürettebatını arama-kurtarma çalışması başlattı" ifadelerine yer verildi.

twtcanli.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.