"Yunanistan'da düşen helikopterde 6 NATO askeri öldü"

"Yunanistan'da düşen helikopterde 6 NATO askeri öldü"

İyon Denizi'nde kaybolan NATO helikopterindeki kayıp 5 Kanadalı askerin öldüğünün kabul edildiği bildirildi.

Yunanistan ile İtalya arasındaki İyon Denizi'nde geçtiğimiz çarşamba günü kaybolan NATO gözlem gücü helikopterindeki kayıp 5 Kanadalı askerin resmi olarak öldüğünün kabul edildiği açıklandı.

Söz konusu helikopterde bulunan 6 askerden birinin cesedine önceden ulaşılmıştı.

Kanada Savunma Bakanlığı günlerdir süren arama kurtarma çalışmalarından bir sonuç alınamadığını belirterek, resmi olarak kayıp olan 5 askerin öldüklerine inandıklarını, bundan sonraki süreçte de işlemlerin bu doğrultuda yapılacağını duyurdu.

Kanada Başbakanı Justin Trudeau da çarşamba gününden beri devam eden arama kurtarma çalışmalarının sonlandırıldığını belirterek, "Kanada Silahlı Kuvvetleri'nde görev yapan 6 askerin kaybolması sebebiyle yas tutan insanlara ben de katılıyorum." ifadelerini kullandı.

Sadece 1 askerin cesedine ulaşıldı

Cyclone Sikorsky CH-148 model helikopterin karıştığı kaza sonrası şimdiye kadar bulunan tek cesedin Asteğmen Abbigail Cowbrough'a ait olduğu tespit edildi.

Geçtiğimiz çarşamba günü tatbikattan dönen Kanadalı askerler, NATO savaş gemisi HMCS Fredericton Fıkateyni istikametinde giderken akşam 20:00 sularında radardan kaybolmuş ve biri hariç diğer isimlerin cesetlerine ulaşılamamştı.

İtalya kıta sahanlığındaki bir noktada meydana gelen arama kurtarma çalışmalarına Yunanistan ve İtalya harici Amerika Birleşik Devletleri ve Türkiye de katılmıştı.

twtcanli.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.