Kandahar'da askeri üsse bombalı araç saldırısı

Kandahar'da askeri üsse bombalı araç saldırısı

Afganistan'ın Kandahar ilinde bir askeri üsse bomba yüklü araçla saldırı düzenlendiği bildirildi.

Ülkenin güneyindeki Kandahar iline bağlı Argandab ilçesinde bir askeri üsse yönelik sabah saatlerinde bomba yüklü araçla saldırı gerçekleştirildiği bildirildi.

Geçtiğimiz son iki aydır Taliban ile Kabil hükümeti güçleri arasındaki çatışmaların giderek şiddetlendiği Kandahar ilinde bu sabah meydana gelen saldırıda, ilk belirlemelere göre çok sayıda askeri personelin yaralandığı bildirildi.

Kabil hükümetine bağlı İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Tarik Arian tarafından yapılan açıklamada ise, bomba yüklü aracın hedefine ulaşamadan tespit edilerek imha edildiği, gerçekleşen patlamada 12 polisin yaralandığı ifade edildi.

İsminin açıklanmaması şartıyla VOA Peştu servisine konuşan bir askeri yetkili, patlamada ilk belirlemelere göre 4 polisin öldüğünü, 5 polisin ise yaralı halde hastaneye sevk edildiğini ifade etti.

Taliban'a yakın kaynaklar ise ölü ve yaralı sayısının çok daha fazla olduğunu öne sürüyor. 

Kabil hükümetine bağlı güvenlik güçlerinin, saldırının gerçekleştirildiği Argandab ilçesinin Kuhak bölgesinde güvenlik operasyonlarına devam ettiği bildirildi.

Kaynak: Mepa News

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.