Taliban Kandahar'da bir ilçeyi ele geçirdi

Taliban Kandahar'da bir ilçeyi ele geçirdi

Afganistan'ın güneyindeki Kandahar ilinde bir ilçenin Taliban kontrolüne geçtiği bildirildi.

Afganistan'ın güneyindeki Kandahar ilinde bir ilçenin Taliban kontrolüne geçtiği bildirildi.

Bölge kaynaklarından edinilen bilgilere göre Afganistan'ın güneyindeki Kandahar iline bağlı Arghistan ilçesinin Taliban tarafından Kabil hükümeti güçlerinden geri alındığı ifade edildi.

İlçede bir süredir Taliban ile Kabil hükümeti güçleri arasındaki çatışmaların devam ettiği aktarılıyordu. Taliban'ın bölgedeki askeri üsleri kuşatma altına almasından sonra Kabil hükümeti güçleri bölgeye ilave kuvvet sevkiyatı gerçekleştirmişti.

Bölgeye sevk edilen özel kuvvet personeli ile Taliban arasında devam eden çatışmaların ardından dün ilçe merkezinin düştüğü, Taliban'ın bölgede kontrolü sağladığı ifade edildi.

Yerel kaynaklar ilçenin Taliban kontrolüne geçtiğini ifade ederken, Kabil hükümetine yakın kaynaklar tarafından henüz konuya ilişkin bir açıklama yapılmış değil. 

Afganistan'ın güneyinde, ülkede savaşan iki taraf için de stratejik ve sembolik öneme sahip Kandahar ilinde bir süredir çatışmaların şiddetlendiği aktarılıyor.

Kaynak: Mepa News

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.