Kandahar'da bombalı araç saldırısı

Kandahar'da bombalı araç saldırısı

Afganistan'ın Kandahar vilayetinde bir kaymakam bomba yüklü araçla hedef alındı.

Afganistan'ın güneyindeki Kandahar vilayetinde Kabil yönetimine bağlı bölge valisinin bulunduğu yapı, bomba yüklü araçla hedef alındı.

Bölgedeki kaynaklardan edinilen bilgilere göre, Gorak İlçe Kaymakamı Cuma Han'ın içinde bulunduğu yüksek korunaklı yapı, bugün öğleden sonra bomba yüklü araçla hedef alındı.

Evin büyük bir kısmının patlamanın şiddetiyle yıkıldığı ifade edilirken, Han'ın patlamadan yaralı olarak kurtulduğu belirtildi.

Kandahar Polis Sözcüsü Cemal Barakzai tarafından yapılan açıklamada, kaymakamın saldırıdan sağ olarak kurtulduğu, diğer güvenlik personellerinden kayıpların olduğu ifade edildi.

Saldırıdan kurtulmayı başaran Cuma Han, yaptığı ilk açıklamada bomba yüklü aracın birkaç defa bulunduğu yapının önünden geçtiğini, son geçişinde ise aracın infilak ettiğini belirtti.

Gorak ilçe kaymakamının hedef alındığı bomba yüklü araç saldırısını henüz üstlenen olmadı.

Afganistan'ın güneyinde Kabil yönetimi ve Taliban için oldukça stratejik öneme sahip olan Kandahar ilinde son dönemde yaşanan saldırılarda büyük artış yaşanıyor.

Bölge halkı artan saldırılardan Kabil yönetimini sorumlu tutarken, ülkedeki bazı muhalif kesimler Eşref Gani'nin ülke yönetiminde başarısız olmasının güvenlik sorunu oluşturduğu görüşünde.

Kaynak: Mepa News

 

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.