Kanser hastası küçük Fatma tedavi için Türkiye'de

Kanser hastası küçük Fatma tedavi için Türkiye'de

Geçtiğimiz günlerde gündeme getirdiğimiz Suriyeli küçük Fatma tedavi olmak üzere Türkiye'ye getirildi.

Geçtiğimiz günlerde gündeme getirdiğimiz Suriyeli küçük Fatma'nın tedavi olmak üzere Türkiye'ye getirildiği bildirildi.

İdlib'in Türkiye sınırına yakın bir bölgesinde yaşam mücadelesi veren bir ailenin çocuğu 8 aylık Suriyeli bebek Fatma, ağır rahatsızlığına rağmen tedavi göremiyordu. 

Suriyeli medya aktivistlerinden Muhammed Faysal tarafından paylaşılan bir mesajda, kanser hastası olduğu ifade edilen 8 aylık Fatma'nın rahatsızlığının ciğerlerinde ağır bir şekilde ilerlediği ve acilen tedavi altına alınması gerektiği belirtilmişti.

Tedavi için Türkiye'ye getirildi

Mepa News'in de gündeme getirdiği küçük Fatma, kısa bir süre sonra tedavi için dün Türkiye'ye getirildi.

Dün paylaştığı mesajında Fatma'nın tedavi için Türkiye'ye getirildiğini ifade eden Muhammed Faysal, bölgede Fatma gibi çok sayıda tedaviye ihtiyacı olan çocuk olduğunu dile getirdi.

Faysal, çabalarından dolayı Türk tarafı ve Bab el Hava Sınır Kapısı yetkililerine teşekkür etti.

"Kanser hastaları Türkiye'ye geçiş yapabilecek"

Fatma'nın tedavi Türkiye'ye geçiş yapmasının ardından, Bab el Hava Sınır Kapısı idaresi tarafından yayınlanan bir açıklamada, "Türkiye tarafıyla yürütülen koordinasyon neticesinde, kanser hastalarının tedavi için Türkiye'ye geçmesi sağlanacaktır" ifadeleri kullanıldı. 

Cilvegözü Sınır Kapısı karşısında bulunan Bab el Hava Sınır Kapısı, İdlib'i Türkiye'ye açılan kapısı olarak biliniyor. Türkiye geçtiğimiz birkaç gün önce İdlib ve Suriye'nin kuzeyindeki diğer bölgelerde görülen Covid-19 vakalarından sonra belli aralıklarla sınırı tek taraflı geçişlere kapatıyor.

uygulamabanner.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.