Karabağ'daki Ermeni yönetiminin Dışişleri Bakanı David Babayan yakalandı

Karabağ'daki Ermeni yönetiminin Dışişleri Bakanı David Babayan yakalandı

Azerbaycan ordusu, Karabağ'daki Ermeni yönetiminin Dışişleri Bakanlığı görevini yapan David Babayan'ın yakalandığını açıkladı.

Azerbaycan'ın Karabağ'da gerçekleştirdiği harekat kapsamında, Ermenilerce kurulan "Dağlık Karabağ Cumhuriyeti"nin Dışişleri Bakanı David Babayan gözaltına alındı.

Babayan bir süre önce Azerbaycan'a teslim olacağını ifade etmişti.

Azerbaycan Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada, 2013-2023 yılları "Dağlık Karabağ Cumhuriyeti"nde birçok önemli görevde bulunan David Babayan'ın dün gözaltına alındığı ve birçok sivilin kasıtlı olarak öldürülmesi suçundan yargılanacağı belirtildi.

Babayan hakkında 28 Ekim 2020 tarihinde Azerbaycan mahkemelerince "savaş başlatma, planlama ve yürütme, paralı asker toplama, finansman sağlama, eğitme ve ateşli silah temin etme, uluslararası insani hukuk normlarının silahlı çatışma sırasında ihlali ve suç işleme emri verme" gibi birçok suçtan gıyabi tutuklama kararı verilmiş ve uluslararası arama kararı çıkarılmıştı.

katki.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.