Karamollaoğlu: Altılı Masa'da ismi geçen 3 cumhurbaşkanı adayı oldu

Karamollaoğlu: Altılı Masa'da ismi geçen 3 cumhurbaşkanı adayı oldu

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, katıldığı canlı yayında Altılı Masa'da üç adayın gündeme geldiğini söyledi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu TV100 televizyonuna konuk oldu.

Karamollaoğlu'nun Altılı Masa'da Kemal Kılıçdaroğlu, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ın isimlerinin gündeme geldiğini söyledi. 

Karamollaoğlu, altılı masanın cumhurbaşkanı adayıyla ilgili "Biz seçilebilecek cumhurbaşkanı adayının aday olmasını isteriz. Şimdiye kadar bu konu hiç gündeme gelmedi. Kıyısından köşesinden buna temas edildi, ciddi bir şekilde konuşulmadı ama altılı masada bulunan genel başkanlardan bu konuya atıfta bulunanlar oldu. Ekrem İmamoğlu, Mansur Yavaş, Kemal Kılıçdaroğlu gündeme geldi" dedi.

Karamollaoğlu, ''6’lı masanın dağılacağını düşünmüyorum. Bu kadar mesafe kat ettikten sonra denizi geçip, derede boğulursak bu mantıklı bir şey olmaz. Sadece Cumhurbaşkanlığı adayında anlaşamama gibi bir problemi önümüzü keseceğini sanmıyorum'' ifadelerini kullandı.

Altılı masadaki bakanlık dağılımıyla ilgili soruya Karamollaoğlu, ''Seçilen Cumhurbaşkanı bütün yetkilere sahip olacak. Millet önünde Cumhurbaşkanı adayıyla birlikte deklarasyon yaparken ‘Adayımız bu kişidir, Türkiye’yi 6’lı masanın Genel Başkanları ile mutabakat içinde yürütecek’ diyeceğiz. Partilerin aldıkları oya göre, çıkardıkları milletvekiline göre belli sayıda Bakanlıklar pay edilecek. Her parti en azından 1 bakanlıkta etkili olacak. Bunu deklare ettikten sonra geri kalan hususların tamamı izafi artık'' diye cevap verdi.

katki.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.