Karlov suikasti faili Altıntaş'ın telefon şifresi kırılamıyor

Karlov suikasti faili Altıntaş'ın telefon şifresi kırılamıyor

Karlov suikastına ilişkin sürdürülen soruşturmada, Mevlüt Mert Altıntaş’ın telefonunun şifresinin çözülmesi için getirilen Çinli uzman da başarısız oldu.

Hürriyet'ten Mesut Hasan Benli'nin savcılık kaynaklarından edindiği bilgiye göre Karlov'un katili polis Altıntaş'ın telefonunun şifresinin kırılması için Ankara Adliyesi’nde özel bir oda oluşturuldu.

Kapısına x-Ray cihazı konulan özel odada giriş-çıkışların kontrolü için önlem alındı. 

Soruşturmayı yürüten savcı Adem Akıncı’nın gözetiminde 72 saat boyunca yapılan tüm çalışmalara karşın, Altıntaş’ın telefonunda bulunan ve bazı uygulamaların açılabilmesi için kurduğu ikinci bir şifreleme programı nedeniyle sonuç alınamadı.

16 haneli olduğu belirtilen şifre, tüm çalışmalara karşın çözülemedi. Çalışma sırasında, Altıntaş’ın telefonunun cihaza bağlanmasından sonra, 'Şifre çözümleniyor' uyarısı alındığı, yüzde 25’e kadar ilerleme kaydedilmesinden sonra, sistemin kilitlendiği belirtildi. 

Telefonun şifresi Apple'dan istenmiş ancak olumlu yanıt alınamamıştı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.