Karlov suikastinde incelenen telefon 'yem' mi?

Karlov suikastinde incelenen telefon 'yem' mi?

Karlov suikasti faili Mevlüt Mert Altıntaş'a ait olan ve incelenen telefonun bir yem olabileceği öne sürülüyor.

Karar gazetesinden Hilal Öztürk'ün haberinde yer alan iddiaya göre, Ankara Cumhuriyet Savcısı Adem Akıncı’nın yürüttüğü soruşturmada önemli bir aşamaya gelindi. Olay yerinde polis Mevlüt Mert Altıntaş’ın cesedinin 50 metre uzağında bulunan iPhone marka cep telefonunu, buraya bilinçli olarak attığı değerlendirmesi yapıldı. 

Haberdeki ifadeye göre Altıntaş'ın 'suikastin her aşamasının çok dikkatli planlandığı ve buna göre hareket edildiği, kendisine verilen talimatı yerine getirerek telefonunu da ölmeden önce oraya bıraktığı' ileri sürüldü. iPhone şifresinin kırılmasının çok zor olduğu bilindiği için soruşturmacıların oyalanması için bunun bir taktik olduğu iddia edildi.

Altıntaş’ın cep telefonunun şifresinin kırılması için Apple’dan yardım istendi. Ancak şirket suikastın aydınlatılmasına yardımcı olacağı ifade edilen telefonun şifresi için yardımcı olmamıştı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.