Karma Komisyon, CHP'li Başarır ve İYİ Partili Türkkan'ın dokunulmazlıklarının kaldırılmasına karar verdi

Karma Komisyon, CHP'li Başarır ve İYİ Partili Türkkan'ın dokunulmazlıklarının kaldırılmasına karar verdi

TBMM Karma Komisyonu CHP'li Ali Mahir Başarır ve İYİ Partili Lütfü Türkkan'ın dokunulmazlıklarının kaldırılmasına karar verdi

Adalet ve Anayasa Komsiyonu'ndan oluşan TBMM Karma Komisyonu, CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır ve İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan'ın dokunulmazlıklarının kaldırılması yönünde karar verdi.

DHA'ya göre Karma Komisyon Başkanı AK Parti Tokat Milletvekili Yusuf Beyazıt, "İki milletvekilinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasına ilişkin raporu Genel Kurul'a sunacağız." dedi.

CHP'li Mahir Başarır karma komisyona savunma yapmadı. İYİ Partili Türkkan ise yazılı savunmasını sunmuştu; sözlü savunma yapmadı.

Ali Mahir Başarır hakkında "Yalova 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde duruşma sırasında yargılamaya müdahale ettiği", Lütfü Türkkan hakkında ise "şehit yakınına hakaret ettiği" gerekçesiyle fezleke düzenlenmişti.

Başarır ve Türkkan'ın dokunulmazlıklarının kaldırılması ile ilgili karar son olarak TBMM Genel Kurulu'nda yapılacak oylama ile verilecek.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.