Karzai: 'Dış mihraklar Türkiye'ye saldırıyor'

Karzai: 'Dış mihraklar Türkiye'ye saldırıyor'

Eski Afganistan Cumhurbaşkanı Hamid Karzai, "Türkiye ekonomisinin, TL'nin zayıflaması için yapılan saldırılara bakın. Bunu kim yapıyor? Kesinlikle bir dış mihrak var." dedi

Karzai, "Parçalanmış Bir Dünyada Barış ve Güvenliği Yeniden Düşünmek" temasıyla Swiss Hotel The Bosphorus'ta düzenlenen TRT World Forum'un "Müesses Nizama Karşı Yükselen Sesler" başlıklı oturumunda yaptığı konuşmada, uluslararası topluluğun da desteğiyle Afganistan'da yeni düzeni kurmak için çabaladıklarını, o dönemde Türkiye'nin son derece önemli bir bileşeni oluşturduğunu, ülkelerini daha iyi bir konuma taşımakta destek olduğunu söyledi.

İlk başlarda Türkiye'deki liderlerle görüşmeler yaparken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendilerine üç taraflı görüşmelerde yardımcı olduğunu, Türkiye'nin liderliğinde Pakistan ile bir araya geldiklerini anlatan Karzai, Türkiye'nin Afganistan ve Pakistan arasında iyi ilişkilerin tesis edilmesine katkıda bulunduğunu belirtti.

"Kesinlikle bir dış mihrak var"

Karzai, ABD'nin samimiyet göstererek Afganistan'a barışın getirilmesine katkıda bulunmasını umut ettiğini dile getirdi.

ABD'nin iyi niyetle Irak'a girdiğini söylediğini belirten Karzai, şunları kaydetti:

"Bir bakın oradaki yıkıma, mezhep çatışmalarına. Sonra Libya'ya, Suriye'ye bakın. İran'daki askeri geçit töreni sırasında yapılan saldırıya bakın. Kim yapıyor bütün bu saldırıları? Sadece bizim coğrafyamızda oluyor bunlar.

Türkiye ekonomisinin, TL'nin zayıflaması için yapılan saldırılara bakın. Bunu kim yapıyor? Kesinlikle bir dış mihrak var. Dışarıdan eller buna uzanıyor. Aynı şeye Afganistan'da da tanıklık ettik. Afgan hükümeti olarak ABD ile farklı görüş geliştirince, Afgan ekonomisine de Afgan para birimine de Afgan para sistemine de aynı şey yapıldı. Ama kaybedecek bir şeyimiz de yoktu, o yüzden çok etkilenmedik.

Kimi zaman yoksulluk bir lütuf da olabiliyor. ABD politikasını tanımlayan şablon bu dünyada. Özellikle 3. dünya ülkelerinde kaos ve daha daha kaos. Tek kurbanlar da biz değiliz. Avrupa'ya bakın. Yüz binlerce mülteci Avrupa'ya erişti."

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.