Kaşıkçı için Türkiye'ye gelen Suudi yetkililerin detaylı kimlik bilgileri

Kaşıkçı için Türkiye'ye gelen Suudi yetkililerin detaylı kimlik bilgileri

Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesi ve delillerin karartılması için Türkiye'ye geldiği iddia edilen Suudi Arabistan yetkililerinin kimlikleri belli oldu.

2 Ekim Salı saat 13.12'de Suudi Arabistan Başkonsolosluğundaki randevusuna giden Cemal Kaşıkçı Başkonsolosluktan çıkmamış, bunun ardından gazetecinin öldürüldüğü ifadeleri gündeme oturmuştu.

Ayrıca bir kısmı 15 Suudi yetkilinin, iki uçakla İstanbul'a gelip aynı saatlerde Başkonsoloslukta bulundukları ve daha sonra ayrılarak geldikleri ülkelere döndükleri belirlenmişti.

Türkiye'ye gelen ve Kaşıkçı'nın öldürülmesi olayına karıştıkları düşünülen 15 ismin kimlikleri gazeteciler tarafından belirlendi.

- Naif Hasan el Arifi: Suudi Arabistan özel kuvvetlerinde teğmen

- Mansur Osman Ebahuseyin: Suudi Arabistan Sivil Savunma güçlerinde yarbay. Aynı zamanda eski bir dış istihbarat subayı (solda)

- Dr. Salah Muhammed Tubeygi: Suudi Arabistan Genel Güvenlik Müdürlüğü Adli Tıp şefi, albay

- Velid Abdullah Şehri: Muhammed bin Selman tarafından geçtiğimiz yıl binbaşılığa terfi ettirilen bir hava kuvvetleri subayı

- Mişal Saad Bostani: Suudi Kraliyet Hava Kuvvetleri'nde teğmen

- Zaar Galib Harbi: Geçtiğimiz yıl Ekim ayında Cidde'de saraya yakın bir kontrol noktasına düzenlenen saldırıda "savunma konusunda gösterdiği başarı" sebebiyle Muhammed bin Selman tarafından teğmenliğe terfi ettirildi

- Mustafa Medeni: Hakkında ulaşılan bilgi, Suudi Arabistan yönetiminin güvenlik alanında faaliyet gösteren bir müdür olduğu. Aynı zamanda üst düzey bir istihbarat subayı olduğu belirtiliyor

- Fahd Şahib Belavi: Kraliyet Muhafızları subayı

- Bedr Lafi Uteybi: İstihbarat binbaşı

- Muhammed Saad Zehrani: Kraliyet Muhafızları mensubu, Muhammed bin Selman'ın yanında olduğu birçok görüntü bulunuyor (siyah giyimli)

- Mahir Mutrib: İstihbarat albay, daha önce Londra'daki Suudi Arabistan büyükelçiliğinde de görev yapmış bir isim

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.