Trump: Kaşıkçı için Türkiye'ye müfettişler gönderdik

Trump: Kaşıkçı için Türkiye'ye müfettişler gönderdik

ABD Başkanı Donald Trump, kayıp Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı için Amerikalı müfettişlerin Türkiye'de olduğunu söyledi.

ABD Başkanı Donald Trump, kayıp Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı için Amerikalı müfettişlerin Türkiye'de olduğunu söyledi. Trump'ın açıklaması Ankara'daki kaynaklar tarafından yalanlandı.

Deutsche Welle'nin haberine göre, ABD Başkanı Donald Trump, Suudi Arabistan'ın İstanbul'daki başkonsolosluğuna girdikten sonra kendisinden haber alınamayan Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın başına gelenleri çözmek için ABD'den müfettişlerin Türkiye'de olduğunu söyledi. ABD'de yayınlanan "Fox & Friends" programına konuk olan Trump, "Çok sert davranıyoruz. Bizim orada müfettişlerimiz var.

Türkiye ile birlikte çalışıyoruz ve açıkçası Suudi Arabistan'la çalışıyoruz. Ne olduğunu çözmek istiyoruz" dedi.

Soruşturmaya ilişkin bilgi vermeyen ABD Başkanı, kayıp olan Kaşıkçı'nın durumu ile ilgili "Binaya girdi ve geri çıkmış gibi durmuyor" değerlendirmesini yaptı. 

Ankara'dan müfettiş açıklamasına yalanlama

Trump'ın olayla ilgili Türkiye'ye müfettiş gönderdikleri yönündeki açıklamasına Ankara'dan yalanlama geldi. Anadolu Ajansı'nda yer alan diplomatik kaynaklara dayandırılan haberde, "Kaşıkçı olayı ile ilgili ABD'nin müfettiş görevlendirdiği bilgisi doğru değil" denildi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.