Trump cevapladı: ABD Suudi Arabistan'a silah satmaya devam edecek mi?

Trump cevapladı: ABD Suudi Arabistan'a silah satmaya devam edecek mi?

ABD Başkanı Donald Trump, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın kaybolması nedeniyle Suudi Arabistan'a silah satışını kısıtlamaya henüz hazır olmadığını ilan etti.

BBC Türkçe'nin haberine göre Trump, Cemal Kaşıkçı'nın kaybolmasıyla ilgili resmi soruşturma başlatması ve suçluluğu kanıtlanan kişilere yaptırım uygulaması konusunda Amerikalı senatörlerin baskısı altında.

Suudi Arabistan dünyanın en büyük silah ithalatçılarından biri ve ithalatının çoğunu ABD'den gerçekleştiriyor.

Kaşıkçı'nın akıbetini ortaya çıkarmak istediğini söyleyen Trump, ancak silah satışı sayesinde elde edilen gelirden ve yaratılan iş sahasından vazgeçemeyeceklerini söyledi.

Beyaz Saray'da yaptığı açıklamada "Bu kabul edilemez" diyen Trump, "Askeri teçhizata ve diğer şeylere 110 milyar dolar harcıyorlar ki bu da iş sahası yaratıyor" dedi.

Anlaşmaların iptal edilmesi halinde Suudilerin Rusya ya da Çin'den silah almaya başlayacağını kaydeden Trump, "İşler o noktaya gelirse, meseleyi ele almanın başka yolları var" ifadesini kullandı.

Ancak 22 Amerikalı senatör Trump'a gönderdikleri mektupta, Cemal Kaşıkçı ile ilgili Küresel Magnitsky Yasası kapsamında resmi soruşturma başlatılmasını ve sorumlulara yaptırım uygulanmasını talep etmişlerdi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.