"Kaşıkçı'nın öldürüldüğüne dair delillere ulaşıldı, Suudi Başkonsolos Türkiye'yi terk etti"

"Kaşıkçı'nın öldürüldüğüne dair delillere ulaşıldı, Suudi Başkonsolos Türkiye'yi terk etti"

2 Ekim'den beri kayıp olan gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın Suudi konsolosluğunda öldürüldüğüne dair delillere Türk polisinin ulaştığı bildirildi.

Associated Press haber ajansı bir Türk yetkilisine dayandırarak geçtiği haberinde Türk polisinin yaptığı olay yeri incelemesinde, 2 Ekim'den beri kendisinden haber alınamayan gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın Suudi konsolosluğunda öldürüldüğünü kanıtlayan delillere ulaştığını aktardı.

Olay yeri inceleme ekibi, günler sonra Suudi Arabistan'tan İstanbul Levent'te bulunan başkonsolosluğun incelenmesi için izin almıştı. Ekipler dün konsolosluk binasına girerek incelemelere başlamıştı.

Adının açıklanmasını istemeyen Türk yetkili, elde edilen kanıtlarla ilgili ayrıntılara değinmedi. Türk yetkili soruşturmayla ilgili konuşma yetkisinin olmadığını da sözlerine ekledi.

Suudi Başkonsolos Türkiye'den ayrıldı

Gelişmeler sonrası Türk polisinin evinde inceleme yapacağı Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosu Muhammed el Uteybi Salı akşamı Türkiye'den ayrıldı.

Yetkililerden edinilen bilgiye göre, Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosu Uteybi 17.00'deki tarifeli uçakla ülkesine doğru yola çıktığı öğrenildi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.