Trump'tan Kaşıkçı olayı için 'adi suç' açıklaması

Trump'tan Kaşıkçı olayı için 'adi suç' açıklaması

ABD Başkanı Trump, kayıp gazeteci Cemal Kaşıkçı konusunda Suudi Kralı Selman ile görüştü.

ABD Başkanı Trump, kayıp gazeteci Cemal Kaşıkçı konusunda Suudi Kralı Selman ile görüştü. Trump, olayın adi bir suç olabileceği izlenimine kapıldığını belirterek "Bana haydut katillerin işi olabilir gibi geldi" dedi.

Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz el Suud ile Kaşıkçı konusunda bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini açıklayan ABD Başkanı Donald Trump, Kral'ın Kaşıkçı'nın kaybolmasıyla ilgili "hiçbir bilgi sahibi olmadığını" söylediğini ve Kral'ın aksi yöndeki iddiaları "çok güçlü bir şekilde reddettiğini" aktardı.

Kral Selman'ın adına çıkarımda bulunmak istemediğini belirten Trump, "Ama kulağıma sanki haydut katillerin işi olabilir gibi geliyor" ifadesini kullandı. Trump, "çok yakında bu meselenin temeline inmeye çalışacaklarını ancak (Selman'ın sözlerinin) kesin bir inkâr niteliğinde olduğunu" belirtti.

Trump Pompeo'yu Riyad'a gönderiyor

ABD Başkanı, Selman'la yaptığı görüşmenin içeriğine dair kısa süre önce de Twitter üzerinden açıklamada bulunmuştu. Kral'ın "yanıtları bulmak için Türkiye ile yakın bir şekilde çalıştıklarını söylediğini" aktaran Trump, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'yu da Selman ile görüşmek üzere derhal Suudi Arabistan'a gönderme kararı aldığını açıkladı. Associated Press haber ajansı, Pompeo'nun Riyad'dan Türkiye'ye geçmesinin beklendiğini bildirdi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.