Trump: İklim değişikliğiyle mücadele için trilyonlar kaybedemem

Trump: İklim değişikliğiyle mücadele için trilyonlar kaybedemem

ABD Başkanı Trump, katıldığı bir televizyon programında iklim değişikliğiyle mücadele sebebiyle trilyonlarca dolar kaybetmeye hazır olmadığını söyledi.

ABD Başkanı Donald Trump, seçim kampanyası döneminde küresel ısınmanın bir sahtekarlık olduğunu iddia ederken artık buna inanmadığını ifade etti.

Ancak dünyada ısının yükselmesinin sorumlusunun insan olduğu konusunda şüpheleri bulunduğunu dile getiren Trump, küresel ısınmanın geri döndürülebileceğini dile getirdi.

"Trilyonlarca dolar vermek istemiyorum"

'Küresel ısınma üzerinde çalışan bilim insanlarının kocaman siyasi bir gündemi olduğu' suçlamasında bulunan ABD Başkanı, şöyle konuştu:

"Bence bir şeyler oluyor. Bir şey değişiyor ve tekrar değişip geriye dönecek. Düzmece olduğunu sanmıyorum, bir fark olduğunu düşünüyorum. Ama insan faaliyetlerinin sonucu olup olmadığını bilmiyorum. Bunu söyleyeceğim. Trilyonlarca ve trilyonlarca dolar vermek istemiyorum. Milyonlarca ve milyonlarca istihdam kaybetmek istemiyorum. Dezavantajlı konuma düşmek istemiyorum."

20 Ocak 2017'de koltuğa oturduğundan beri selefi Barack Obama'nın çevre koruma ve küresel ısınmayla mücadele adına kazanım niteliğindeki bütün düzenlemelerini iptal ettiren Trump, Kasım 2012'de attığı bir tweette, küresel ısınmanın, Çinliler tarafından Çinliler lehine Amerikan üretimini rekabet dışı bırakmak için uydurulduğunu savunmuştu.

Trump'ın küresel ısınmayla mücadeleye indirdiği en büyük darbe ise BM'nin Paris İklim Anlaşması'ndan ABD'yi geçen yıl çekmesi oldu. 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.