Trump: AB'yi korumak için NATO'nun masraflarını biz ödememeliyiz

Trump: AB'yi korumak için NATO'nun masraflarını biz ödememeliyiz

ABD Başkanı Trump, "Artık NATO hoşuma gidiyor. Ama ne biliyor musun? Avrupa'yı korumak için NATO'nun masraflarının neredeyse tamamını biz ödememeliyiz." dedi.

ABD Başkanı Donald Trump, yaptığı açıklamada tekrar Avrupa Birliği'ne yüklendi. Trump, "Artık NATO hoşuma gidiyor, NATO iyi hoş. Ama ne biliyor musun? Avrupa'yı korumak için NATO'nun masraflarının neredeyse tamamını biz ödememeliyiz." dedi.

Temmuz ayında Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker'le Beyaz Saray'da yaptığı görüşmede AB ile ticaret gerilimini düşürmeye razı olan Trump, CBS kanalına verdiği röportajda Avrupalı ülkelere yeniden tepki gösterdi.

"AB ticarette bizden istifade etmek için kurulmuştur ve bugüne dek yaptıkları tam da budur." diyen Trump, AB'ye karşı acımasız taktiklerinin ABD'nin müttefiklerine karşı düşmanlık anlamına gelmediğini savundu.

"Düşmanca nedir bilir misin? Onların bize yönelik muamelesidir. Biz düşmanca davranmıyoruz" diyen Trump, seçim kampanyasından beri hedef aldığı ve başkan seçildikten sonra ABD'yi çekme tehdidinde bulunduğu NATO içinse 'artık ittifakı sevdiği, zira müttefiklere savunma harcamalarını artırmayı kabul ettirdiği' yorumunu yaptı.

ABD Başkanı şöyle konuştu:

"Artık NATO hoşuma gidiyor, NATO iyi hoş. Ama ne biliyor musun? Avrupa'yı korumak için NATO'nun masraflarının neredeyse tamamını biz ödememeliyiz. Bu yetmezmiş gibi, üstüne bir de ticarette bizden istifade ediyorlar. Ama artık bunu yapamayacaklar. Yapamayacaklarını anlıyorlar."

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.