Kasım Süleymani'nin ölümünde eski Irak Başbakanı Kazımi'nin parmağı mı var?

Kasım Süleymani'nin ölümünde eski Irak Başbakanı Kazımi'nin parmağı mı var?

Irak'ın eski Başbakanı Mustafa el Kazımi'ye, İranlı general Kasım Süleymani'nin öldürülmesi olayındaki muhtemel rolü sebebiyle soruşturma başlatıldı.

İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin 2020 yılında Irak'ın başkenti Bağdat'ta öldürülmesinin yankıları sürüyor.

Irak Başsavcılığı 30 Nisan Pazar günü, eski Başbakan Mustafa el Kazımi hakkında Süleymani saldırısında oynadığı muhtemel rol sebebiyle soruşturma başlatıldığını açıkladı.

3 Ocak 2020'de düzenlenen saldırıda Süleymani'nin yanı sıra Iraklı Şii milis lideri Ebu Mehdi el Mühendis de öldürülmüştü.

Kazımi o dönem Irak İstihbarat Teşkilatı'nın liderliği görevinde bulunuyordu. 2020 yılının Mayıs ayında başbakan seçilen Kazımi bu görevi 2022 yılının Ekim ayına dek sürdürdü.

Başsavcılık soruşturmayı, İran destekli Ketaib Hizbullah'ın siyasi kanadı olarak bilinen Hukuk Hareketi'nin lideri ve milletvekili Hüseyin Munis'in başvurusunun ardından başlattı.

Munis, Kazımi'yi olayda ihmali olmakla suçluyordu.

Kazımi'nin soruşturma kapsamında ifade vermeye gidip gitmeyeceği ise belirsizliğini koruyor.

İran destekli gruplar Irak'ta Süleymani'nin öldürüldüğü saldırıda içeriden ABD'ye istihbarat sağlayan kesimlerin olduğunu iddia ediyor ve farklı çevreleri işaret ediyordu. Ancak henüz bu konuda hiç kimse resmi olarak suçlanmış değil.

Kaynak: Mepa News

katki.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.