Katar, BAE'yi BM'ye şikayet etti

Katar, BAE'yi BM'ye şikayet etti

Katar, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ile Bahreyn'i hava sahasını ihlal ettikleri gerekçesiyle Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne (BMGK) şikayet etti.

Katar resmi ajansı QNA'nın haberine göre, Katar'ın Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Alya Al Sani, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ve BMGK Mart ayı Dönem Başkanı Karel van Oosterom'a, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Bahreyn'in hava sahası ihlallerine ilişkin bir şikayet mektubu gönderdi. 

Mektupta, BAE'nin 14 Ocak ve 25 Şubat 'ta, Bahreyn'in ise 25 Şubat'ta askeri uçaklarla Katar hava sahasını ihlal ettikleri ifade edildi ve bunun uluslararası kanunların bir ihlali olduğu kaydedildi. BAE ve Bahreyn'in bu şekilde hava sahası ihlallerine devam etmesi halinde bölgede gerginliğin tırmanacağı uyarısında bulunulurken BM ile BMGK'dan uluslararası barış ve güvenliğin muhafazası için gerekli adımları atması talep edildi. 

Konuya ilişkin BAE ve Bahreyn tarafından bir açıklama gelmedi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.