Katar, ülkede daha fazla ABD askeri istiyor

Katar, ülkede daha fazla ABD askeri istiyor

Katar Savunma İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Halid el-Atıyye, El-Udeyd Hava Üssü'nün genişletilerek daimi bir üs haline getirilmesini istediklerini söyledi.

Katar Savunma İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Halid el-Atıyye, merkezi ABD'nin başkenti Washington'da bulunan araştırma kurumu Heritage Foundation'a verdiği demeçte, ABD ile Katar arasındaki askeri ilişkiler hakkında açıklamalarda bulundu.

Ülkesinin, El-Udeyd Üssü'nü genişletip daimi bir üs haline getirmeyi planladığını belirten Atıyye, "Katar'daki askeri yetkililer, ABD Savunma Bakanlığındaki mevkidaşlarıyla 2040 vizyonu çerçevesinde ikili askeri ilişkileri güçlendirmeyi planlıyor. Bu vizyon, Udeyd Üssü'nün mevcut hava kuvvetlerinin yanı sıra ABD'ye ait deniz gücünü de barındırmasını içeriyor." dedi.


ABD'nin, başkent Doha'nın 30 kilometre güneybatısındaki El-Udeyd Üssü'nde çoğunluğu hava kuvvetlerine bağlı 11 bin askeri bulunuyor. Ayrıca bu üstte konuşlu bulunan B-52 tipi stratejik bombardıman uçakları aktif olarak görev yapıyor.


Geçtiğimiz sene ABD'nin düzenlediği Musul operasyonunda Katar'da konuşlu bulunanan B-52'ler aktif olarak görev yapmıştı. Buradaki B-52'lerin Afganistan'da da kullanıldığı belirtiliyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.