Katar'da masaya oturan Taliban sahada vurmaya devam ediyor

Katar'da masaya oturan Taliban sahada vurmaya devam ediyor

Katar'daki barış görüşmeleri devam ederken elini güçlü tutmak isteyen Taliban, Kabil hükümeti güçlerine yönelik saldırılarına aralıksız devam ediyor.

Katar'daki barış görüşmeleri devam ederken elini güçlü tutmak isteyen Taliban, Kabil hükümeti güçlerine yönelik saldırılarına aralıksız devam ediyor.

12 Eylül'de Katar'ın başkenti Doha'da başlayan Afganlar arası görüşmeler devam ederken Afganistan'da Kabil hükümeti güçleriyle Taliban arasındaki çatışmalar da sürüyor.

Özellikle Afganistan'ın doğusundaki bölgelerde yoğunlaşan çatışmalarda Kabil hükümeti güçlerinden ve Taliban'a bağlı silahlı gruplardan kayıpların olduğu aktarılıyor.

Nangarhar vilayetindeki Kabil hükümeti Valilik Sözcüsü Ataullah Hogyani, Taliban'ın dün vilayetin üç farklı bölgesinde gerçekleştirdiği saldırılarda toplam 19 güvenlik personelinin öldüğünü açıkladı.

Hogyani çatışmalarda 30 Taliban savaşçısının da öldürüldüğünü öne sürdü.

Kabil hükümeti Savunma Bakan Vekili Esedullah Halid, çatışmalardan Taliban'ı sorumlu tuttu. ABD'nin Kabil yönetimine hibe ettiği 4 adet A-29 Super Tucano savaş uçaklarının teslim töreninde konuşan Halid, "düşmanlar saldırmaya devam ediyor" ifadelerini kullandı.

Ateşkes konusu

Afganlar arası görüşmelerde Taliban ile masaya oturan heyetin ateşkes talebini dillendirdiği ifade ediliyor. Taliban ise ateşkes konusunun görüşüleceğini ancak şimdilik bu yönde alınmış bir karar olmadığını ifade ediyor.

Taliban ile ABD arasında imzalanan anlaşma sonrası Kabil yönetimiyle Taliban arasında esir takası süreci başlamış, Kabil yönetiminin süreci tıkaması sonrası 1 haftada gerçekleşmesi planlanan esir takası 6 ayın sonunda tamamlanabilmişti.

Esir takası sürecinin tamamlanmasıyla Afganlar arası görüşmelere geçilmişti.

Kaynak: Mepa News

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.