Kayyum atanan şehirlerde eylemler yasaklandı

Kayyum atanan şehirlerde eylemler yasaklandı

İçişleri Bakanlığı kararıyla Diyarbakır, Mardin ve Van Büyükşehir Belediye başkanlarının görevden alınmasının ardından Mardin’de 30, Diyarbakır’da 15 gün süreyle eylem yapmak yasaklandı.

İçişleri Bakanlığı kararıyla Diyarbakır, Mardin ve Van Büyükşehir Belediye başkanlarının görevden alınmasından bir gün sonra, Mardin’de 30, Diyarbakır’da 15 gün süreyle eylem ve etkinlikler yasaklandı. Van’da ise OHAL döneminde 21 Kadım 2016 tarihinden ilan edilen yasaklama kararı fiilen devam ediyor.

Dün Diyarbakır’da HDP’nin yapmak istediği yürüyüş ve basın açıklaması polisin sert müdahalesi ile sonuçlanmıştı.

Belediye binasının bulunduğu Elazığ Caddesi’ne giden yollar ise bariyerlerle kapatıldı.

HDP Genel Merkezi’nden yapılan bir açıklama ile bugün Büyükşehir Belediyesi önünde HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli’nin katılacağı bir basın açıklaması yapılacaktı.

Belediye binasına yakın bir otelde kalan Sezai Temelli, otelden çıkıp milletvekilleri ile belediye önüne yürümek istedi ancak polis HDP milletvekillerine engel oldu ve grubu çember içine aldı. Yürümek isteyenlere ise polis müdahale etti.

instabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.