Kazakistan, dört ülkedeki BM Barış Gücü misyonuna asker gönderecek

Kazakistan, dört ülkedeki BM Barış Gücü misyonuna asker gönderecek

Kazakistan'ın göndereceği asker sayısı ve birliklerin ne zaman BM Barış Gücü misyonu kapsamındaki ülkelere konuşlandırılacağı bilinmiyor.

Kazakistan Meclisi'nin ortak oturumunda, Birleşmiş Milletler (BM) Barış Gücü misyonu bünyesinde Orta Afrika Cumhuriyeti, Kongo, Mali ve Lübnan’a asker gönderimine dair Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev kararnamesi onaylandı.

Bu kapsamda Kazakistan askeri birliklerinin, BM barış gücünün bulunduğu söz konusu ülkelerde kurmay subay, askeri gözlemci, uzman tıp, keşif, mühendislik ve askeri polis olarak gerekli birimlerde görev alması bekleniyor.

Astana Times'ta yer alan bir habere göre, Savunma Bakanı Ruslan Jaksılıkov, Kazakistan askeri birliklerinin BM barış gücünde yer almasına dair mecliste yaptığı konuşmada, "Bölgede ve dünya genelinde meydana gelen risklerin, askeri birliklerin kabiliyetlerinin artırılması ve pratik çatışma deneyimi konusunda kazanım sağlamanın önemini kanıtlıyor." ifadesini kullandı.

Jaksılıkov açıklamasında ayrıca, barış gücü misyonlarında bir azalma gözlemlediklerini belirtirken, göze çarpar bir şekilde barış ve güvenliği sağlamak hususunda barış gücüne katılmak üzere askeri birlik göndermek isteyen ülkeler arasında artan bir rekabete şahit olduklarına değindi.

Kazakistan, 2014'te Batı Sahra, Fildişi Sahili ve Lübnan'daki BM barış gücü misyonuna çok sayıda asker sevk etmeye başlamıştı.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.