Kazakistan'da erken seçim 9 Haziran'da

Kazakistan'da erken seçim 9 Haziran'da

Kazakistan Devlet Başkanı Nursultan Nazarbayev’in 28 yıllık iktidarı bırakmasının ardından görevi devralan Kasım Cömert Tokayev, 9 Haziran’da erken seçime gidileceğini bildirdi.

Kazakistan'da Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev'in geçtiğimiz Mart'ta görevinden istifa etmesinin ardından yeni seçim tarihi 9 Haziran olarak belirlendi. Cumhurbaşkanlığı görevini vekaleten yürüten Kasım Cömert Tokayev devlet televizyonundan canlı yaptığı açıklamada erken seçimlerin 9 Haziran 2019'da yapılması kararını aldığını açıkladı.

Kazakistan’ın ilk devlet başkanı Nursultan Nazarbayev’in istifasının ardından 20 Mart’ta Tokayev yemin ederek göreve gelmişti. Kazak Anayasası'na göre cumhurbaşkanının görevinden istifası durumunda yerine Senato başkanı vekaleten bakıyor. Son Senato Başkanı Kasım Cömert Tokayev de Nazarbayev'in istifasının ardından yemin ederek seçimlere kadar bu görevi üstlenmişti.

Tokayev'in yerine ise Senato Başkanlığı görevine Nazarbayev'in kızı Dariga Nazarbayeva seçilmişti. Deneyimli politikacı ülkede yapılacak seçimlerin en kuvvetli adayı olarak görülüyor.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.