Kerem Kınık'tan Kızılay hakkındaki iddialara ilişkin açıklama

Kerem Kınık'tan Kızılay hakkındaki iddialara ilişkin açıklama

Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, Kızılay'a gelen bağışların ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldığını, kesinlikle satılmadığını söyledi.

Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, son dönemde Kızılay hakkında ortaya atılan iddialara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kınık konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

"Kızılay Cemiyeti kendisine gelen bağışları ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaktadır, kesinlikle satmamaktadır. Basında yeralan konu Kızılay’a sürdürülebilir gelir üreten insani yardım afet alanında uzmanlaşmış şirketlerimizin faaliyetleridir

Kızılay AŞ Afet, İnsani Yardım, Sağlık, Savaş Lojistiğinde uzmanlaşmış uluslararası humaniter sektörün en büyük lojistik firmalarından biridir ve gelirlerinin tamamını insani yardım amaçlı Kızılay Cemiyetine aktarmaktadır.

Zor zamanlarda, zor bölgelere, yüksek kapasite ile uluslararası kalite standartlarında tedarik zinciri kurarak destek veren Kızılay Lojistik şirketimiz Hazır Gıda, Kuru Gıda, Hijyen Setleri, Mutfak Setleri gibi insani yardım malzemelerini BM, STK vb’lerine tedarik etmektedir.

Kızılay Lojistik, bu hizmetleri uzmanlaşmış bir şirket olarak gerçekleştirmekte ve sektöre değer katarken Kızılay Cemiyetine de gelir üretmektedir.

Kesinlikle Kızılaya teslim edilen bağışlar satılmamaktadır. Bağışlar doğrudan vatandaşlarımıza ücretsiz ulaştırılmaktadır.

Ahbap ile tesis edilen ticari ilişki de Kızılay Cemiyeti ile değil Kızılay iştiraki olan Kızılay Lojistik Şirketi ile geliştirilmiştir.

En zor zamanlarda vatandaşlarımıza sağlıklı ve güvenilir gıda temini konusunda uzmanlaşmış kapasitesi ile hizmet verilmeye devam edilmektedir.

Kızılay Cemiyetimiz 5000 Kızılaycı ile 10 il 65 ilçe 834 Nokta’da paydaşları ile birlikte yaklaşık 2.500.000 vatandaşımıza üç öğün ücretsiz beslenme hizmeti sunmakta, Kızılay Lojistik de tüm bu dev operasyona destek vermektedir.

Kızılay kamudan bir bütçe desteği almamaktadır. Vatandaşlarımızın vergileri Kızılaya aktarılmamaktadır. Kızılay iştirak şirketlerinin gelirleri, hayırseverlerin bağışları, uluslararası fon desteği ve 15 bin çalışan 300 bin gönüllü ile yılda 40 Milyon+ insana destek vermektedir."

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.